zaterdag 29 april 2006

Provinciaal Kampioenschap Piste Turnhout

Onder het goedkeurend oog van trainster Cindy wist Goele Truyers (eerstejaars-cadet) op de 1500 m een knappe vierde plaats te bemachtigen. Slechts één eerstejaars-cadet was voor haar.
Met een sterke tijd van 5'05.16 wist ze tevens haar persoonlijk record met 14 sec. te verbeteren. In Limburg zou ze hiermee dit jaar provinciaal kampioen zijn geweest...
Gitte Claes, zus van trainer Gert, legde bij de 1500m scholieren ook beslag op de vierde
plaats. Proficiat !

20ste Voorshoventer KWB-Loop

'Just for the fun', als training en met felle tegenwind/regenvlagen :

volksjogging (2200 m) : Diane Boelen
5,5 km : Senioren heren : Yano Truyers : 13de (0:24:39 / 4'30/km)
5,5 km : Veteranen C : Romain Truyers : 6de (0:30:09 / 5'30/km)
11,2 km : Senioren heren B : Roel Truyers : 1ste (0:43:26 / 3'48/km)
11,2 km : Senioren heren B : Bart Corstjens : 3de (0:44:06 / 3'54/km)
11,2 km : Veteranen heren B : Jefke Van de Reyd : 4de (0:48:43 / 4'18/km)
200 m (kinderloop tot 7 j) : Mieke Van de Reyd : 1ste, Sarah Van de Reyd : 2de
500 m (kinderloop tot 12 j) : Yano Truyers : 3de

Vijverrun Heusden-Zolder : 33 km

Als training voor de marathon van Kigali (lange duurloop) : Roel Truyers : 17de (2:27:38 / 4'28/km)

woensdag 26 april 2006

Proficiat Tony & Berenice


Vandaag om 15.00 u. beloofden onze HEAK'ers Berenice en Tony
elkaar eeuwige trouw.
We wensen hen veel geluk met hun huwelijk !

zondag 23 april 2006

Weekend / Clubactiviteit Enschede

Hup Holland Hup,

Afgelopen weekend liepen Gert - Patrick - Ricky - Karel (?!) en Peter in Enschede.

Gert(Trainer Jeugd) liep in vervanging van Ronny de 10km - hij behaalde een ZEER mooie 9e plaats. Proficiat Gert - knappe wedstrijd.

Peter 18e - Karel 19e - Ricky 20e en Patrick (op trainingsbenen) 76e liepen een mooie 1/2 Marathon - dit is op 1954 deelnemers wel te verstaan.
De specifieke uitslagen kan je natuurlijk op de site vinden.

Dank aan de organisatie (de Nederlandse politie) voor de prachtige ontvangst en het geslaagd weekend, ook al deden de "Batta-feesten" ook wel een duit in het zakje.
Den trainer
Peter.

1e meeting Tessenderlo

Op vrijdag 21.04.2006 namen onze cadetten deel aan hun eerste pistewedstrijd van het nieuwe zomerseizoen.
Op vraag van de trainers liepen zij een "trainings-800"meter.

Bij onze cadetten dames behaalde Goele een knappe overwinning in 2'32"72. Goele liep een zeer sterke en constante wedstrijd om in de laatste 100meter het heft in handen te nemen en op enkele meters voor de finisch alles te passeren. Opnieuw een bevestiging van de huidige (goede) vorm na de mooie prestaties in Oostende en Olmen.
Bij onze cadetten jongens behaalde Glenn een mooie 2'36"95. In de reeks van Glenn werd er vrij snel gestart (32" op 200m) ,waarna hij even moest passen, om vervolgens terug een sterke laatste 300 uit de sloefen te schieten.

Trainers en atleten tevreden van de laatste generale repetitie. Nu op naar de Provinciale Kampioenschappen die volgend weekend plaatsvinden. Beiden zullen aldaar een 1500m (een afstand die hen beter zal liggen) lopen.
Succes.

Beker van Vlaanderen : Lanaken

Eindstand

Van de reijd Mieke 9de plaats.
Van de reijd Sarah 21ste plaats.

zaterdag 22 april 2006

Clubactiviteit : Rozenbergjogging Mol : uitslag

(uitslag Paasjogging Olmen : nog niet gepubliceerd)

Kinderloop jongens : 2. Ian Truyers
Kinderloop meisjes : 1. Yinta Truyers 2. Yalina Truyers 3. Diete Kelchtermans 4. Marte Truyers

2,5 km : 2. Imana Truyers (1ste dame) 3. Kaat Coninx (2de dame) 4. Brent Kelchtermans (2de H) 5. Yano Truyers (3de H) 6. Janne Truyers (3de dame) 9. Ignace Hendrickx (6de H)

5 km : 5. Glenn Kelchtermans 6. Goele Truyers (1ste dame) 22. Sonja Meewis 23. Heidi Testelmans

7,5 km : 6. Erik Hendrickx

10 km : 9. Roel Truyers 13. Henri Clerckx 44 Bert Truyers

zaterdag 15 april 2006

Zalig Pasen !

Aan iedereen fijne Paasdagen toegewenst !
Roel.

dinsdag 11 april 2006

De heuveltjes van Borgloon.

Beste,

Afgelopen zondag namen enkele Heak-atleten deel aan de "Loonse" stratenloop te Borgloon. Een wedstrijd van 10km verdeeld over 5 rondjes van 2km. Elke ronde moest er serieus geklommen worden (ene serieuze Haspengouwse molshoop) waarna een lange doch zwakke afdaling volgde om alzo opnieuw aan de klim te beginnen.

Onze "herboren" wedstrijdatleet Ronny Agten zat dadelijk mee in de kop van de wedstrijd en moest enkel Peter Devocht (meervoudig Belgisch Kampioen) laten voorgaan bij de masters 45. Na Maastricht opnieuw op het podium bij de masters - proficiat Ronny. Hij liep op deze zware wedstrijd trouwens een mooie 33'53" en eindigde negende in het totaal. Alleen een kleine anekdote "Ronny heeft zelfs onderweg nog de tijd om de nummers van de andere atleten in de groep te bestuderen en deze er dan pas in de spurt af te lopen (arme Dirk)".

Verslaggever en coach van dienst was, zoals gewoonlijk, minder snel van start gegaan om na 2km te komen aansluiten bij Ricky. Even op de bil "kloppen" voor Ricky (teken van meegaan) en verder opschuiven in de wedstrijd. Als 17e de bocht nemen naar de finisch, maar op karakter in die laatste 200meter bergop, nog even enkele personen ter plaatse laten. (Of was het omdat Ricky op komst was). Totaal 15e in 34'43" en 6e master 35.

Als derde Heak-er kwam Ricky over de meet. Na een zeer mooie eerste ronde tezamen met Ronny vanaf ronde 2 verstandig aangesloten bij Peter. Bergop was hij duidelijk sterker als Peter en na telkens opnieuw aan te sluiten, op dat "vals plat" die vervloekte grote passen van Peter telkens opnieuw er vanaf moeten. Gedurende de wedstrijd wel 5 keer harmonica gespeeld (je zou voor minder zot worden) om net achter Peter de bocht voor de laatste rechte lijn te pakken. Ook daar karakter getoond (heak-waardig) en nog netjes enkele plaatsen opgeschoven naar de 17e stek in 34'54". En JA HOOR ! Voor het eerst onder die 35' en dan nog wel op dit soort parcour. Netjes Ricky en nu op naar Enschede voor die eerste 1/2Mar.

Als vierde kwam onze "blaffende" Karel over de meet. Zoals gewoonlijk "goed mee" gedurende de eerste km maar dan noodgedwongen moeten terugschakelen omwille van die vervelende luchtwegen. De kwaal die hem in Bonn naar de kant dwong is duidelijk nog niet uit het lijf. Toch op karakter de wedstrijd uitgelopen (zoals we Karel kennen) in ongeveer 36'. (Juiste tijd staat nog niet op internet maar doe al maar eens na met een 1/2 long). Jammer genoeg liet echter ook de gekwetste hamstring weer van zich horen. Hopelijk verdwijnt dit euvel zo spoedig mogelijk.

Uw verslaggever
Peter K.
Hoofdtrainer

Op naar de volgende clubactiviteit. (Olmen op 17.04).

vrijdag 7 april 2006

JEUGDPAASSTAGE : 8 en 9 april


Maar liefst 43 jeugdige atleten nemen deel aan de jeugdpaasstage te Strooiendorp. Hopelijk is het goede weer ook van de partij. Maar dat zal de pret niet bederven.
Onder het coördinerend oog van Patrick zullen de trainers het beste van zichzelf geven. (Peter, Patrick, Gert, Geert, Cindy en ja hoor ... Saartje !)
De hongerigen spijzigen ... daar wordt voor gezorgd door Maria en Romain, Sonja, Heidi, Rudi en Nadia.

Een tof en trainingssterke stage wensen we hen allen toe !

donderdag 6 april 2006

Belgisch kampioenschap nachtoriëntatie : Saartje Sallaerts ZILVER !

Saartje Sallaerts behaalde zilver bij de dames senioren (open) op 25 maart 2006 op het B.K. nachtoriëntatie.
En de dag erna maakte ze het rijtje vol met goud op het Vlaams kampioenschap, ondanks ziekte.

Van harte proficiat meid !

Finisher clip

Op de site van de marathon van Bonn (intikken in google) zie je Peter (nr. 884) en Roel (nr. 885) eindigen met een finisher-clip. Wanneer je aandachtig kijkt zie je de verbeten blik van Peter en de pijnlijke blik van Roel die naar zijn liesadductoren grijpt. Toch prachtig zo'n marathon hé !

maandag 3 april 2006

GESLAAGD MARATHONWEEKEND : RheinEnergie Marathon Bonn

Voor de aparte marathonsfeer, voor een doorgedreven training en voor een check-up van bestaande kwetsuren trokken we naar het marathonweekend te Bonn. Ondanks enkele onvoorziene omstandigheden werd het een geslaagd weekend.

Een zware griep en keelontsteking velde Karel T. reeds voor de marathon. Met veel karakter (zou daar in Balen toch iets in de lucht hangen om zulke krachtbeesten voort te brengen ?) vatte onze master-atleet de marathon aan. Maar hij moest na enkele kilometers de strijd reeds staken en verliet verstandig de wedstrijd om niet meer onheil aan te richten. Sportief voegde hij zich bij 'de vrouwkes' om de nodige aanmoedigingen te geven aan zijn loopmakkers.

Peter K. begon officieel maar liefst aan zijn 36ste marathon ... onvoorbereid. Een tekort aan specifieke training door zijn inzet als hoofdtrainer, de felle wind langs de Rijn en de venijnige 'vals plat-stroken' gaven de gelegenheid aan de beruchte 'man met de hamer' om ongenadig toe te slaan rond de 35ste kilometer. En dan komen er nog zware kilometers. Maar dat moet je hem als ervaren marathonloper echt niet meer vertellen. Toch kwam hij gelukkig over de meet. Peter bracht nu reeds 34 marathons tot een goed einde !

Ikzelf begon met enige onzekerheid aan mijn 6de 'internationale' marathon. Zouden mijn kwetsuren (lies -en schaambeenontsteking, bekken, rug) het kunnen houden ? Kan ik met wat meer gerustheid mijn nieuwe tropische marathon of peace te Kigali aanvatten ?
De eerste 10 km liep ik even bewust aan mijn marathontempo 4'18'', de volgende 10 km hield ik nog een vrij strak tempo aan van 4'30'', maar op 22 km kwamen de eerste 'liessignalen' om het tempo wat te laten zakken. We trokken onmiddellijk aan de rem naar 4'42'' tot 5'10. Een wijze beslissing, want de lies hield stand en er werden geen stukken gemaakt. Ook ik kwam erg tevreden over de eindstreep. Dat nemen ze me weeral niet meer af !

Onze 'vrouwkes' waren er ook weer bij en zorgden voor de nodige animatie 'voor', 'tijdens' en 'na' (?) de marathon !

Bedankt loopmakkers ! Voor mij ... op naar Rwanda !

zondag 2 april 2006

Uitslag Rhein Energie Marathon

Ons marathon-team in Bonn :
-Peter Kelchtermans (hoofdtrainer): 3 uur 03 min. 23 sec. (109 in het totaal / M35 : 27ste)
-Roel Truyers (voorzitter) : 3uur 21 min. 07 sec. (319 in het totaal / M35 : 67 ste)
-Karel Teunkens : uitgestapt wegens ziekte

Deze 'droge' cijfers krijgen vast en zeker in de komende dagen nog een passende toelichting !

Toch alvast proficiat !