woensdag 30 augustus 2006

Foto estafetteloop Heeswijk-Dinther



Team HEAK komt zegevierend (en lachend) over de finish

Foto's O.L.V. Olen



Jonge Heak'ers : tombolatrekkers van dienst



Het bewijs van de Leffe van Imana

zondag 27 augustus 2006

Podiumfoto estafetteloop

HEAK wint de Bernhezeloop-estafette

In Heeswijk-Dinther werd tijdens de Bernhezeloop een estafette gehouden over 4 x 5 Km. HEAK was met een ploeg vertegenwoordigd : Karel Teunkens, Gert Claes, Peter Kelchtermans en Ricky Meylaers. Als enige Belgische ploeg waren ze van plan om de Hollanders het leven zuur te maken.

Volgens goede gewoonte was Karel de startloper. Na een snelle start kreeg hij 2 tegenstanders in zijn spoor. Tot de derde kilometer werd er tactisch gelopen. Daarna plaatste Karel een versnelling en zo kwam hij bij de eerste wissel met 25 seconden voorsprong op Henk Van Eck (blijkbaar de grote favoriet, volgens de speaker).

Gert had de pech om tegen de regionale topper Peter Heusschen te moeten lopen. Ondanks hevig verweer kwam deze meter voor meter dichterbij en 500 meter voor het einde stormde hij
Gert voorbij. Met zijn laatste krachten wist Gert de achterstand zo klein mogelijk te houden.

Peter ging dadelijk in de achtervolging en had meteen succes. Onze tegenstrevers hadden blijkbaar hun beste pijlen al verschoten tijdens de 2 eerste rondes. Peter ging onmiddelijk door en liep daarbij bijna letterlijk de longen uit zijn lijf. Een voorsprong van 2 minuten was het resultaat.

Ricky vertrok ook weer supersnel met als doel een goede tijd. De overwinning was al zo goed als binnen. Met als mikpunt de begeleidende fietser liep hij een snelle 5km.
De laatste 100 meter werd in groep afgelegd en onder luid applaus werd de finish bereikt in
1:07:58 --> een nieuw parcoursrecord.

De HEAK-ploeg samen met supporters Antse, Diete, Brent, Glenn, Cindy en Sonja was een opgemerkte verschijning te Dinther. Zowel speaker als leden van de organisatie kwamen ons na de wedstrijd feliciteren en bedanken voor de deelname.
Het werd dus een meer dan geslaagde clubactiviteit.

Parochiejogging te O.L.Vr Olen

HEAK was afgelopen zaterdag ook dit jaar weer present op de parochiejogging te Olen.

Deelname jeugdwedstrijden van : Bauwe, Siebe en Maya Corstjens, Mieke en Sarah Van De Reijd, Yano, Yinta en Yalina Truyers

3,310 km

1. Imana Truyers (8ste algemeen) : 12:46
9. Jozef Van de Reijd : 13:14
17. Yano Truyers : 14:08
26. Maya Corstjens : 14:40
34. Yinta Truyers : 15:29
39. Mieke Van de Reijd : 15:52
42. Yalina Truyers : 16:04
69. Sarah Van De Reijd : 19:21

6.310 km

71. Romain Truyers : 35:39

12,310 km

9. Roel Truyers : 48:38
19. Bart Corstjens : 51:34

Imana won een grote fles Leffe als eerste dame op de 3 km. Het zou kunnen dat Imana tijdens één van de volgende trainingen zowel baan 1, baan 2 als baan 3 nodig heeft.

Imana op het podium in Olen



Imana Truyers won de 4km tijdens de Boerkesjogging

Ronny in actie te Gelrode



Ronny in volle eindspurt...

vrijdag 25 augustus 2006

Kaat houdt de eer van HEAK hoog !

Op de Memorial Van Damme deed er ook één HEAK-er mee. Door bij de ING-run van Oostende bij de eerste drie meisjes te eindigen dwong Kaat Coninx immers een deelnemingsticket af.
En ons Kaat deed het goed :
Met een behoorlijk goede tijd van 3.22.17 werd ze knap zesde op 18 deelnemers. Proficiat !

maandag 21 augustus 2006

Boerkesjogging te Olen

Bij de boerkesjogging te Olen was weer een HEAK-delegatie present.

De 10 mijl (meetellend voor het Flanders Wegcircuit) werd gelopen door Henri Clerckx (5de master 55 in 1:07:09) en Willy Loenders (10de master 55 in 1:12:50).

José Schalley werd 8ste op de 8 km (39:52), terwijl ook Romain Truyers zijn kilometers liep (zijn tijd : 48:07).

De 4 km werd gewonnen door Imana Truyers (16:15). Papa Roel was de haas van dienst, ook
Yano en Jef vonden we in de uitslag terug.

Bij de jeugd- en kinderlopen was er de deelname van Yinta, Yalina, Yano, Mieke en Sarah.

donderdag 17 augustus 2006

Rabobank Centrumloop te Hapert (NL)

Woensdagavond werd net over de grens in Hapert de centrumloop gehouden. De organisatie nodigt hierbij elk jaar de Nederlandse en Belgische toplopers uit. Ook de HEAK-lopers mochten dit jaar proberen om goed te presteren. Natuurlijk was Ronny present. Hij liep de 10 kilometer in 31:54 en kwam daarmee slechts 4 seconden tekort om Jos Lemmens van de overwinning te houden in de klasse M45. Met Ricky gaat het elke wedstrijd beter en beter. Hij ging naar huis met de 15de prijs in de seniors-klasse met een tijd van 33:38. Het was een mooi zicht : Ricky tijdens de huldiging op het grote podium met toppers zoals Stefan Van Den Broek en Hans Janssens. Jeugdtrainer Gert liep ondanks een gebrekkige voorbereiding toch nog binnen in 34:43. Peter en Karel kenden een off-day, wat in zo'n wedstrijden niet goed te maken is. Beiden willen dan ook extra goed presteren tijdens de halve marathon-estafette volgende week zaterdag.

woensdag 16 augustus 2006

HEAK-kamp 12/8 tot 14/8 Gruitrode


Er zit muziek in de Vlaamse atletiek !
Met 46 jonge atleten, 7 trainers, enkele bestuursverantwoordelijken en een fikse keukenploeg maakten we Gruitrode drie dagen lang sportief onveilig. Elke dag werd afgesloten met een topper : dropping, kampvuur met danspartij, barbecue.
Een supergeslaagd kamp en nu op naar editie 2007...
Een cd-rom met foto's is binnenkort te verkrijgen bij penningmeester Mario !
We zijn nog op zoek naar een kampplaats voor volgend jaar (11-08 / 13-08). Suggesties altijd welkom !

dinsdag 15 augustus 2006

Vlaams kampioenschap 1500 steeple - cadetten - Heusden

Vlak na het HEAK-kamp stond er voor de cadetten Goele en Glenn nog een Vlaams kampioenschap op het programma. (1500 m steeple)
Glenn Kelchtermans deed het schitterend. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met 15 sec. en werd achtste in een tijd van 5.41.67 .
Goele Truyers kwam nooit echt in haar ritme en had enkele slechte sprongen. Misschien wel haar eerste off-day van het zomerseizoen... Ze eindigde ook achtste in een tijd van 5.37.26, één seconde boven haar p.r.

maandag 7 augustus 2006

Roel's marathonervaring : enkele foto's


Roel bij de start. De kinderen moedigen aan op het muurtje.



Roel steekt het meer over op de stuwdam

Roel's marathonervaring te Rambrouch (Luxemburg)


Bewogen marathonervaring : Ardenner trail du lac (Rambrourch – Luxemburg) 42 of 50 km ?

Voor zijn 8ste internationale marathon trok Roel met zijn gezin naar Luxemburg. Al een tijdje dromend van een echte natuurmarathon koos hij een extreem zware natuur-bergmarathon uit te Luxemburg. Met een minder goede mentale voorbereiding door de omstandigheden en aanslepende blessures stonden de zenuwen erg gespannen.Toch werd het een schitterende ervaring met wel een bizar en ontgoochelend einde.

Het slingerend parcours zocht zich een weg langs eenmanspaadjes in het woud rond een groot meer. Immens veel hellingen met een hoog stijgingspercentage en erg gevaarlijke afdalingen kleurden deze zware wedstrijd. Er waren stroken bij die stapsgewijs moesten beklommen of gedaald worden. 90% van het parcours werd afgelegd op boswegen.

In de groep van een zestigtal lopers vertrok Roel in een gunstige 10de positie Hij kon deze plaats, wisselend met 11 en 12, steeds aanhouden. De éne loper daalde beter, de andere liep dan weer beter bergop. Heidi en de kids volgden met de wagen op enkele bereikbare plaatsen om aanmoedigingen te geven.
Net zoals bij de andere lopers maakte Roel meermaals een val of uitschuiver en was het vaak uitkijken om de juiste weg te vinden.

En dan gebeurde het onvermijdelijke. Op 37,5 km werd het parcours erg onduidelijk, door beperkte signalisatie. Roel volgde de 10de loper, waarmee hij reeds geruime tijd als duo samen liep. Met alle gevolgen van dien. Er werd een foute extra lus van 7,5 km afgelegd, zodat zij op een zeker moment op hetzelfde punt uitkwamen. Diverse lopers maakten echter deze fout en beklaagden zich achteraf tevergeefs bij de organisatie.

Het onheil was echter geschied. De lopers die verkeerd liepen, werkten een slordige 50 km af en kwamen langs de verkeerde kant over de eindmeet. Ze werden niet of foutief gechronometreerd, alsook Roel die zijn nummer ontgoocheld en uitgeput niet inleverde. Het werd een extra lange marathon.

Aangezien hij rond de 37ste km nog steeds afgescheiden met zijn metgezel rond de 11de positie hing en na een kleine inzinking nieuwe energie vond, zou hij zeker deze positie behouden hebben en ruim onder de 4 uur geëindigd zijn.

Na Rwanda… zijn mooiste maar ook erg bewogen marathonervaring.

Voor een verslag van een mede-marathonloper : http://www.ultraned.org/v_item/f3439.php

zondag 6 augustus 2006

Stratenloop te Gelrode

Zaterdag werd voor de 22ste keer de stratenloop in Gelrode georganiseerd. Dit is een officiele VAL-wedstrijd over 12 km met daarin 6 keer de beruchte "Bergstraat". Ronny Agten liep de hele wedstijd in de kopgroep en moest zich in een lange spurt enkel gewonnen geven tegen Pieter Rijnders (6de op BK veldlopen in Oostende). 2de plaats in 39:44 (!!). Rik Meylaers liep een perfecte wedstrijd in het eerste achtervolgende groepje. Hij verzwakte geen moment en dat leverde een 5de plaats op in 41:51. Karel Teunkens zette zijn slechte start nog gedeeltelijk recht met een inhaalrace tijdens de laatste 5 km (12de plaats in 43:48).

Sfeerbeelden-meisjes-nacht van Mol-jeugd

Foto's ons toegezonden door Bart Corstjens.
Uitslag te vinden op www.vmol.be .


Kim en Marte lachend ,zoals altijd,voor de start.
















Linde in volle spurt.




















Eline krijgt de laatste instructies.




















Maxine, Eline, Diete, Mieke, Marte, Kim















Sofie nog eens in actie op de 1000m.




















Marte, Maxine en Sarah in hun 1000m.





















Sarah geeft het beste van haarzelf.




















Maya met haar typische inhaalrace.





















Kaat klampt aan.




















Klein, maar dapper : Janne.




















En toch een foto van een jongen :
Siebe liep een dik persoonlijk record
op de 1000m. Met zelfs nog een val
in de laatste 200m...

donderdag 3 augustus 2006

Foto's halve marathon Mol

Roger draait de piste op.
Bert en Mia (verdoken) in Vabco-gezelschap.
In het midden iets op de achtergrond : Ben !
Peter nog samen met Tim.
Jefke met bandana.