maandag 26 februari 2007

Uitslagen afgelopen weekend

In Essen liep Senne Braeken tijdens de kabouterloop naar een 2de plaats. Trots mocht hij op het podium voor zijn medaille en een bos bloemen.
Tijdens de cross van Kessel eindigde Hanne Biesmans bij de kadetten op een 14de plaats van 34 deelnemers.

zondag 25 februari 2007

Cross te Essen

Als laatste voorbereidingswedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap te Oostende werd gekozen voor de cross te Essen. Het zware, maar mooie parcours en de lange afstanden maakten van deze wedstrijd de ideale generale repetitie.
Bij de benjamins meisjes nam Antse Meylaers een goede start en ondanks het slijk bleef ze haar tempo lopen. Goed voor een 2de plaats. Ook Mieke Van De Reijd ging mee met de kopgroep. Jammer dat de spurt er voor haar teveel aan was : 4de plaats.
Bij de jongste pupillen meisjes zagen we Kim VanHaren en Diete Kelchtermans het beste van zichzelf geven. Kim werd na een sterke wedstrijd 5de (op 6 seconden van het podium) en Diete bleef strijden tot op de laatste meter voor haar 7de plaats. Bij de tweedejaars pupillen meisjes zagen we een echte demonstratie van Nina Daelemans en Kato Van Speybroeck. Een paar OLSE-meisjes wilden hun tempo volgen maar kregen daar al vlug spijt van. In de laatste honderd meters was Nina iets sneller dan Kato.
De pupillen jongens kregen van de eerste meter tot de laatste meter maar 1 leider : Jarrit Agten. Door het tempo hoog te houden kwam er niemand in de buurt.
De spannenste wedstrijd zagen we bij de miniemen meisjes. Kaat Coninx bleef zich in 2de positie vastklampen aan een thuisloopster. Op tweehonderd meter van het einde moest ze lossen en net als iedereen zich al verzoend had met de tweede plaats kwam Kaat te voorschijn met 'de spurt van het jaar'. Op anderhalve meter van het einde ging ze het ESAK-meisje voorbij en mocht zo als overwinnaar op het podium.
Bij de miniemen jongens hadden we 2 lopers : Arne Agten en Brent Kelchtermans. Arne liep een goede wedstrijd maar moest de meerdere erkennen in Simon Denis (een kandidaat voor het BK). Brent liep zich naar een 4de plaats na een hele wedstrijd gevochten te hebben voor de laatste podiumplaats.
Bij de kadetten meisjes liep Aria Schouten tot op tweehonderd meter van het einde bij provinciaal kampioene Donna Matthijssens. Een heel sterke wedstrijd werd afgesloten op de 4de plaats. Ook zus Esther liet van haar beste zijde zien met een 7de plaats.
Master Jef Van De Reijd koos voor het snelle werk op de korte cross. Hij werd 30ste.
Bij de heren masters nam Peter Kelchtermans zijn vertrouwde diesel-start. Eén maal op tempo liep hij vlot naar een tweede plaats. Willy Loenders, in volle voorbereiding op het BK-masters te Roeselare, liep een heel constante wedstrijd en werd 19de.
Karel Teunkens koos voor de langste wedstrijd bij de senioren. Hij maakte er een echte interval-race van en alhoewel de tegenstand gemiddeld 20 jaar jonger was werd hij toch 8ste.

Met deze wedstrijd heeft iedereen bewezen dat ze klaar zijn voor het Belgisch Kampioenschap. Nog 2 weken afbouwen en dan vol vertrouwen naar Oostende.

zaterdag 24 februari 2007

Eindstanden LCC 2006-2007

Benjamins meisjes 1999-2000 : 4de Antse Meylaers; 9de Maxine Gesquiere; 10de Eline Zaenen
Benjamins meisjes 1998 : 4de Mieke Van De Reijd; 14de Marte Truyers
Pupillen meisjes 1997 : 1ste Maya Corstjens; 3 Yinta Truyers; 11de Diete Kelchtermans, 13de Yalina Truyers; 14de Kim VanHaren; 21ste Sarah Van De Reijd
Pupillen meisjes 1996 : 1ste Nina Daelemens; 2de Kato Van Speybroeck
Miniemen meisjes 1995 : 8ste Janne Truyers
Miniemen meisjes 1994 : 6de Kaat Coninx; 16de Linde Truyers
Kadetten meisjes 1992-1993 : 1ste Imana Truyers; 5de Aria Schouten; 7de Goele Truyers; 10de Esther Schouten; 13de Hanne Biesmans
Seniors dames : 7de Saartje Sallaerts
Benjamins jongens 1998 : 3de Dries Deckx; 14de Ian Truyers; 16de Siebe Corstjens
Pupillen jongens 1996 : 7de Yano Truyers; 18de Brent Jansen
Junioren heren 1988-1989 : 2de Gert Claes
Masters heren + 45 : 21ste Jef Van De Reijd

woensdag 21 februari 2007

Wafelactie

Beste HEAK-er(s),

Ondanks een zuinig en doordacht financieel beleid moeten we elk jaar
ongeveer €1500 tot €2000 met eigen initiatieven trachten te vergaren.
Naar aanleiding van de ‘Teutenbosloop’ (4maart – Duinenstadion) lanceren
we daarom onze grote wafelactie. Ze zullen dan te koop worden aangeboden
aan de recreatieve lopers.

Maar nog belangrijker :
Ook onze leden roepen we hierbij op om zelf wafels te (ver)kopen.
We zouden het enorm appreciëren mochten jullie er kopen of
er enkele aan de man brengen bij vrienden, familie, grootouders, peter of
meter, kennissen,…
We vragen niet om de straten af te schuimen, maar een kleine inspanning
naar de kennissenkring toe zouden we als club waarderen.


een pak suikerwafels (5 stuks ) : € 1,50
een pak vanillewafels (5 stuks) : € 1,50
een pak chocoladewafels (3 stuks) : € 1,50


Gelieve uw bestellingen af te geven aan een bestuurslid. (Karel,Mario,Bert,Carmine,Rudy,Hendrik)
De wafels worden dan geleverd na de teutenbosloop.
Men kan betalen bij afhaling of vooraf (juiste bedrag) in een gesloten omslag.
Bestellingen kunnen ook gemaild worden naar btruyers@telenet.be

zondag 18 februari 2007

Kruikenloop te Tilburg

Bij de Kruikenloop, een wedstrijd over 15 kilometer in Tilburg, staat carnaval centraal. Naast de wedstrijdlopers nemen talrijke recreanten deel. Er werd zelfs verkleed gelopen, gaande van konijnen tot een enkele kangoeroe.

Ronny Agten nam dadelijk na de start de leiding, samen met de regionale toploper Martijn Vos. Na ongeveer halverwege ging Ronny alleen door en hij won de wedstrijd (en natuurlijk ook bij de masters 45) in een prachtige 48:59. Ricky Meylaers nam plaats in het tweede groepje en bleek hiervan de sterkste te zijn. Derde plaats totaal en 2de senior in 51:27. Karel Teunkens had de laatste weken te kampen met ziekte en een gebrek aan training. Hij werd 10de master M35 in een tijd van 55:48.

dinsdag 13 februari 2007

zondag 11 februari 2007

LCC te Sint-Truiden

De laatste wedstrijd van het LCC werd gelopen op het domein van het Speelhof te Sint-Truiden. Ook hier zagen we mooie prestaties van de HEAK-atleten.

Bij de benjamins meisjes werd Antse 4de. Spijtig van die kleine valpartij, anders had er zeker een podiumplaats ingezeten. Maxine liep zich in de kijker met een sterke 6de plaats. Eline had een goede start, viel daarna wat terug maar bleven strijden tot de laatste meter voor haar 15de plaats. Mieke liep bij het ingaan van de laatste bocht nog op kop maar in de spurt kwam ze net iets tekort voor een podiumplaats (4de plaats).

De benjamins jongens werden deze keer versterkt door Senne. Voor zijn eerste wedstrijd deed hij het zeer goed en eindigde hij 17de. Ook Dries was tot op het laatst in gevecht voor een podiumplaats. Hij kwam net tekort een werd 4de. De beentjes van Ian zijn te kort om er in de start vooraan bij te zijn maar met zijn vechtlust maakt hij daarna heel wat plaatsen goed. Een mooie prestatie werd beloond met een 13de plaats. Siebe deed zijn uiterste best en werd nog 19de.

Het grootste aantal HEAK-atleten vinden we terug bij de meisjes pupillen. In deze wedstrijd kwam de wedstrijdmentaliteit van Maya naar boven. Eerst op een achterstand gelopen vocht ze zich terug naar een verdiende overwinning. Yinta was zeer goed mee in de start maar kwam daarna iets tekort om zich vooraan te handhaven. Toch was er nog een flinke 6de plaats. Diete liep één van haar beste wedstrijden van deze winter. Blijven doorgaan tot de laatste meter was goed voor een mooie 10de plaats. Even verder gevolgd door Kim op een 14de plaats. Sarah bleef haar concurrente voor en werd 18de. Kato was vandaag veruit de snelste in haar reeks. Van start tot aankomst liep ze in 1ste positie.

Bij de pupillen jongens kregen we misschien wel de grootste verrassing van de dag. Na een hele winter met slechte starts nam Yano tot zijn eigen verbazing de kopstart. Ondanks hij na deze superstart even naar adem moest happen werd hij toch nog mooi 10de. Brent J. probeerde zo dicht mogelijk bij zijn voorgangers te blijven en werd 20ste.

Bij de miniemen meisjes was Janne niet helemaal in goede doen maar ze liep haar wedstrijd toch uit op een 13de plaats. Ook Kaat bleef tot op het laatst in strijd voor een podiumplaats. Na een mooie wedstrijd werd ook zij 4de. Linde liep zich op karakter naar een 19de plaats.

Bij de miniemen jongens zagen we een knalprestatie van Brent K. Hij ging lang mee met de kopgroep en liep zich uiteindelijk naar een 7de plaats. Een bewijs dat je met karakter en inzet op training heel wat kan bereiken.

De HEAK-kadetten meisjes zijn elke keer goed voor een spannende wedstrijd. Imana probeerde de wedstrijd hard te maken door een stevig tempo te lopen. Wellicht door de griep van afgelopen week kwam ze net iets tekort om iedereen los te gooien en werd ze 2de. Aria liep, net zoals de afgelopen weken, weer een heel sterke wedstrijd. Zij werd 5de, net 1 plaats voor Goele, die daarmee bewijst op de terugweg te zijn. Esther volgde het voorbeeld van haar zus en eindigde op een mooie 10de plaats. Hanne had te kampen met een blessure maar beeindigde toch de wedstrijd op een 16de plaats.

De supporters die de moeite namen om naar de kadetten jongens te kijken zagen een heel snelle wedstrijd waarin Glenn zich goed stand hield. Hij werd beloond voor zijn vechtlust met een mooie 8ste plaats.

Bij de scholieren meisjes bewees Gitte dat ze op de terugweg is na haar kwetsuur. Ze eindigde vlak na de kopgroep op een 6de plaats.

Bij de juniors heren startte Gert ondanks zijn orientatieloop-wedstrijd van de voormiddag snel maar hij moest al snel zijn tempo minderen. Ondanks alles werd hij nog mooi 4de vlak voor zijn makker Ruben.

Bij de masters heren ook 2 HEAK-deelnemers. Karel werd 18de en Jef verloor zijn ‘smile’ niet en werd 53ste.

zondag 4 februari 2007

PK te Duffel : 5 podiumplaatsen

HEAK was goed voor 5 podiumplaatsen op het PK te Duffel.
Proficiat voor de derde plaats van Jarrit, de tweede plaatsen van
Nina, Arne en Imana en de provinciale titel M65 van Willy.
Bovendien zorgden de overige HEAK-atleten ook voor mooie prestaties
en prachtige wedstrijden.











donderdag 1 februari 2007

Plots overlijden oud-bestuurslid Jacky Sallaerts

Vanmorgen bereikte ons het trieste nieuws dat oud-bestuurslid Jacky Sallaerts op de leeftijd van 48 jaar verongelukt is te Leopoldsburg.
Jacky is de papa van ons actief senior-VAL-lid Saartje Sallaerts en echtgenoot van Greta Loysch, die vele jaren bij ons was aangesloten.
Als club bieden we deze getroffen familie onze oprechte deelneming aan. Sterkte !

Waarom zijn er zoveel vragen
Waarom is er zoveel pijn
Waarom zijn er zoveel dingen
Die niet te begrijpen zijn