zondag 28 september 2008

Criterium des jeunes te Nijvel

3 Heak-atleten werden geselecteerd voor deze wedstrijd, ook wel bekend als het officeuze Belgisch Kampioenschap voor de jeugd.
Bij de benjamins liep Antse een sterke 1000 meter waarin ze haar besttijd kon bevestigen : 3'46:36 - goed voor een 13de plaats.
Bij de miniemen hadden we 2 deelnemers. Nina liep als eerstejaars pupil een zeer goede wedstrijd en met een 8ste plaats en vooral haar tijd (3'11:14) mag ze tevreden zijn. Kato was niet in goede doen maar toch liep ze de wedstrijd uit in 3'23:56.

Halve Marathon Haarlem

Ronny werd tijdens de 'Zilveren Kruis Achmea loop' te Haarlem 7de op de halve marathon. Hij moest enkel 6 Kenianen laten voorgaan. Met zijn tijd van 1hr 11'21 werd hij 1ste in de categorie masters 40. Ricky werd 11de in 1hr 14'21.

BK Estafetten te Eigenbrakel

Omwille van de kwaliteit van onze kadetten kon VMOL een sterke ploeg afvaardigen. Onze 3 HEAK-vriendinnen (Aria, Esther en Kaat), aangevuld met Lotte Stevens van VMOL behaalden een knappe 5de plaats op het Belgisch Kampioenschap 4 x 800 meter.
Bovendien liepen ze met 9'52 maar liefst 20 seconden beter dan het Vmol-clubrecord.

De VMOL-ploeg 4 x 200 meter alle categorieën (met Hanne) werd 14de in 1'51.

Knap gelopen Heak-ers en Vmol-ers.

Halve Marathon Hilvarenbeek

In zijn marathonvoorbereiding nam Eric deel aan de halve marathon van Hilvarenbeek. Hij deed maar liefst 3 minuten van zijn besttijd af en met 1hr28' zat hij ruim onder doel (- 1hr30). Knap gelopen Eric, nu op naar de marathon.

In de jeugdreeksen deed Senne mee aan de 1 kilometer. Hij had de laatste wedstrijden gemist maar maakte dit goed met een mooie overwinning : 4'04. Proficiat Senne.

Meeting Heusden

Sarah: kogel : 5m47, discus : 14m93
Mieke : kogel : 4m94, discus : 14m22

maandag 15 september 2008

Interprovinciale match cadetten en scholieren te Saint-Ghislain

Het provinciaal comité (Antwerpen) selecteerde scholier Goele Truyers voor de 2000 m steeple voor de provinciecompetitie cadetten en scholieren te Saint-Ghislain (Henegouwen). In het begin van de wedstrijd had Goele al snel door dat de koploper te snel ging en daarom liep ze verstandig behoudend voor de tweede plaats die nooit in gevaar kwam. Opdracht volbracht dus : 11 punten voor de provincie.
De Antwerpse meisjes scholieren deden het in hun categorie voortreffelijk en werden eerste voor Oost-Vlaanderen !
Eindresultaat van jongens en meisjes , cadetten en scholieren opgeteld :
1.Oost-Vlaanderen (636 p.) 2.Antwerpen (608 p.) 3.Vlaams-Brabant (540 p.) ... 8. Limburg (311 p.)

Stratenlopen Boom- Schoot - Vorselaar

In Boom stonden bij de parkloop van 12 km Ricky en Ronny aan de start. Ze namen dadelijk plaats in het tweede groepje en werden uiteindelijk vierde (Ronny) en vijfde (Ricky) algemeen. Ronny werd 1ste master 45 (38'52) en Ricky 2de master 35 (39'01)

In Schoot-Tessenderlo liep Nancy 4,25km in 25'16.

In de monumentenloop in Vorselaar werd Karel 2de op de 8km (7,6 km). Zijn tijd : 26'03.

Jeugdmeeting Mol

Sofie : 80 meter : 13:94 - verspringen : 3m05 - speer : 9m16 - kogel : 6m24 - 1000 meter : 3'55:72
Pieter : 80 meter : 12:20 - verspringen : 3m97 - kogel : 6m10 - speer : 15m65 - 1000 meter : 3'33:88
Mieke : 60 meter : 11:00 - hockeywerpen : 19m00 - 1000 meter : 3'57:54
Sarah : 60 meter : 11:52 - hockeywerpen : 24m90 - hoog : 0m95 - 1000 meter : 4:30'17
Maxine : 60 meter : 11:03 - 1000 meter : 4'05:54
Sander : verspringen : 3m38 - kogel : 5m21 - speer : 18m06 - 1000 meter : 3'40:33

BK Kadetten en Scholieren te Izegem

4 HEAK-kadetten en scholieren haalden dit jaar de limiet om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap. Op zich is dit al een hele prestatie en een beloning voor het presteren tijdens deze zomer.

Kaat werd ingedeeld in de 3de reeks van de 800 meter bij de kadetten. Ze liep een goede eerste wedstrijdhelft maar had een mindere tweede ronde. Ondanks dit mag haar 2'29:17 toch nog gezien worden.

Bij de 1500 meter kadetten hadden we 2 deelnemers. In de eerste reeks nam Esther direct plaats in de groep en ze liep een sterke wedstrijd. Een derde plaats in de reeks met bovendien alweer een persoonlijk record : 5'01:51.

In de tweede reeks kwam Aria aan de start samen met de andere titelkandidaten. De eerste kilometer werd gelopen met een kopgroep van acht. Daarna kwam de versnelling en Aria bleef tot de laatste meter in strijd voor de derde plaats. Ze kwam hiervoor nipt te kort maar toch een prestatie die kan tellen : 4de plaats met een nieuw p.r. : 4'43:39.

Op zondag werd nog de 2000 meter steeple bij de scholieren gelopen. Ondanks een trainingsachterstand wilde Goele er toch het beste van maken. En hier is ze zeker in gelukt : een 5de plaats in 8'03:82.

Stratenloop Deurne (NL)

4 HEAK-ers mochten op uitnodiging een wedstrijd gaan lopen in Deurne. De Nederlanders hebben het geweten want op de huldiging achteraf namen ze alle 4 bloemen en bekers mee.
Karel liep de 10 kilometer en ondanks een beperkte duurtraining werd hij toch nog 4de in 36'44. Peter, Ricky en Ronny stonden aan de start van de halve marathon. Ronny en Ricky namen direct plaats in de kopgroep terwijl Peter er achter dit groepje een solo-race van moest maken. Na 15km versnelde Ronny en de overwinnaar was gekend : een eerste plaats algemeen (en 1ste Master45) in 1hr12'05.
Ricky werd na een spurt in de laatste meters 3de algemeen maar wel winnaar bij de Masters35 in 1hr12'23. Peter, met de wind als grootste tegenstander, liep naar een mooie 3de plaats bij de Masters35 in 1hr16'21.

Memorial Van Damme

16 miniemen meisjes werden geselecteerd om vrijdagavond mee te doen op de Memorial Van Damme. Kato was bij de groep geslecteerden voor de 1000 meter : een hele eer.
Ook in de wedstrijd zelf liet Kato zich opmerken. Ondanks ze zich niet helemaal fit voelde toch een mooie 4de plaats in 3'12:71.