donderdag 30 oktober 2008

maandag 27 oktober 2008

Afgelopen week(end)

Het was weer een geweldige HEAK-week. We konden genieten van de prestaties van zowel jong als oud(er).
Het verslag van hoofdtrainer Peter :

Woensdag
SVS-veldloop te Hechtel - ondanks het feit dat we nog maar net uit onze rustperiode komen, toch al prestaties om U tegen te zeggen en dit zowel in het lager als middelbaar onderwijs. We zagen in het lager mooie wedstrijden van Goran, Lesley, Dries, Jef, Leon, Siebe, Nele, Julia, Eline, Marte, Maya, Diete, Kim, Jarrit en als uitschieters een eerste plaats voor Daphne, Antse en Emma en een derde voor Maxine. In het middelbaar zagen we een mooie wedstrijden van Janne, Melanie, Brent, Wouter, Pieter, Glenn en verder hele mooie prestaties van Kato (1e), Kaat (4e in de spurt), Goele, Arne en Esther (3e) en Aria (1e).

Zaterdag
Drie heak-ers zakken af naar de "diepe hel" te Nijverdal - Een wedstrijd over 10EM met ongeveer 500m vlak ?
Een prachtige wedstrijd met een sterk deelnemersveld in een prachtige omgeving, hellingen à 10% stijgingspercentage, m.a.w. niet zo maar een koerske.
Ronny en Ricky liepen een zeer sterke wedstrijd met een 2e plaats M40 voor Ronny in 53.45 en een 14e plaats bij de senioren voor Ricky in 55.32. Fantastische tijden op dergelijk parcour. Trainer Peter, de laatste tijd zelf wat minder aan het trainen, kon toch netjes stand houden als 6e M40 in 58.19.

Zondag
Een groot deel van onze jeugd vormden samen met moederclub VMOL ploegen voor de CROSSCUP-relay te Gent. Een mooie gezamenlijke daguitstap (met de bus), elkaar leren kennen, veel plezier maken en dit gekoppeld aan "lekker rennen". Voor velen ook de eerste kennismaking met een "categorie hoger".
De pupillen meisjes (Jana, Steffi, Rosanne) van VMOL beten de spits af met een mooie 16e plaats. Vervolgens werden de meisjes miniemen (Diete, Sofie en Sarah) mooi 34e. Bij de miniemen jongens (Pieter V, Martijn en Cedric) liepen ze naar een 37e stek. Dan de meisjes cadetten (Mélanie, Eveline en Janne) die knap 24e werden.
Na de ladies, de mannen cadetten (Arne, Brent en Wouter H) die net de top 10 niet haalden (11e - wel te verstaan met 2 eerstejaars).
Dan kwamen onze kleppers meisjes scholieren, weliswaar ook met 2 eerstejaars. Esther nam de start voor haar rekening, handhaafde zich mooi in de kopgroep en wisselde als één der eersten. Vervolgens nam Goele al vlug het commando van de wedstrijd om een gaatje van een meter of 15 te slaan. In het zand kregen we terug een aansluiting van een meisje van LAT maar eens uit het zand had Goele duidelijk nog een reserve troefkaart en liep ze vlotjes weg van de andere om als eerste door te geven. Aria zou het slot voor haar rekening nemen en kreeg in eerste instantie Van Havere (LAT) achter haar aan. De voorsprong groeide echter constant en bij het inkomen van de laatste rechte lijn hadden we toch wel een ruime voorsprong. Winst in de eerste CC-wedstrijd van het seizoen voor VMOL en de rode leiderstrui om de schouders, sterk gelopen dames.
Na dit geweld hadden we onze scholieren jongens (Pieter H, Wouter D, Glenn) aan de beurt die na een kanppe wedstrijd mooi 26e werden. Vervolgens Gitte, Jasmien en Birgit die 10e werden bij de junioren dames. En als slot kwamen Gert, Jens en Roel de kleuren verdedigen bij de seniors mannen - 37e.

Gelijktijdig liepen een aantal Heak-ers de 10km of halve marathon te Etten-Leur. Ik vernam van trainsters/begeleidsters ter plaatse, Cindy en Nancy, dat onze atleten moesten presteren in "helse omstandigheden" van regen en wind (halloween ?) en vernam knappe resultaten van Ivan (56.31), Ben (58.19), Nancy ( PR 1.05.09) en Heidi ( PR 1.05.14) op de 10km en van Bert (PR 1.43.44), Dirk (PR 1.45.05), Dominiek (1.52.13), Hilde (1.56.36), Tony (debutant 1.57.54) Rudi (PR 1.58.05), Katrien (debutant 2.02.06) op de halve marathon. Onze voorzitter Karel gaf natuurlijk het goede voorbeeld door de 10km bij de M45 te winnen in een knappe 36.22

Proficiat allemaal !!! Thanks aan supporters en trainers ter plaatse.
Uw verslaggever.

vrijdag 24 oktober 2008

zondag 19 oktober 2008

Dagje uit

Als beloning voor het regelmatig deelnemen aan de wedstrijden nodigde het jeugdbestuur van VMOL de jeugd uit voor een dagje Bobbejaanland. Natuurlijk mochten de HEAK-ers niet ontbreken met Cindy en Ricky als begeleiders.
Een prachtige dag met een super sfeer.



maandag 13 oktober 2008

Dwars door Hasselt













(Halve) Marathon Eindhoven

Ronny was weer beresterk tijdens de halve marathon in Eindhoven. Met zijn tijd , 1hr 12'11, was hij 8ste algemeen. Dit was ruim voldoende voor de 1ste plaats bij de Masters 45.

Ook trainer Patrick was goed voorbereid naar Eindhoven afgereisd. Hij beeindigde de marathon in een prachtige 2hr 58'03.

maandag 6 oktober 2008

Jeugdmeeting Lommel

In slechte weersomstandigheden en met een piste die onder water stond

Jarrit Agten 1m20 Hoog - 1e / 3.28.44 op 1000 - 1e Pup
Dries Deckx 3.29.59 op 1000 - 2e Pup
Senne Braeken 4.00.03 op 1000 - 1e Benj (Nieuw PR)
Jef Deckx 4.01.20 op 1000 - 2e Benj (Nieuw PR)
Arne Agten 3.11.40 op 1000 - 2e Min
Brent Kelchtermans 3.31.99 op 1000
Sarah Van de Reijd 15m81 discus / 19m43 hockey / 5m82 kogel





Stratenloop Vught (10km)

Ronny 1e in M45 - 32'35"
Ricky 4e in M35 - 33'39"
Peter 7e in M35 - 34'23" (2 dagen na BK 1/2 Marathon politie te Brasschat - 1e in 1hr12'40" (eerlijkheidshalve zeggen dat de afstand wel ongeveer 1' te kort was)
Cindy 2e in V35 - 44'30" (Zeer knappe wedstrijd - talent blijft toch aanwezig - en knap voor gewerkt !) - Proficiat Cindy !!

zondag 5 oktober 2008

Wedstrijden Hasselt-Genk en Broechem

Josee werd in de Stedenloop Hasselt-Genk 8ste bij de masters 50+. Ze liep de 15,1 km in 1hr 18'47.

Tijdens de Knoeselloop in Broechem liep Karel de 10 mijl in 59'52. Goed voor een 3de plaats bij de masters 40.

Jeugdolympic Alken

1000 m - pupillen :
Marte Truyers 3.54.54
Kim Vanhaeren 4.01.66

1000 m - miniemen :
Janne Truyers 3.40.68 (persoonlijk record)

Wist je dat ...

-een groot deel van de groep recreanten 'Herzogenrath' al meer dan een maand aan het trainen is voor de halve marathon of de 10-km te Etten-Leur (Nederland).
-ze dus internationaal blijven gaan !

-onze cadetten en scholieren o.l.v. meerderjarige oriëntatieloopster Saartje er in slaagden om het 'kikkerpad' niet te vinden en dus hopeloos verloren liepen.
-ze naar Hechtel moesten bellen met de vraag hen te komen halen.
-de papa van Aria en Esther (Bart) en de mama van Kaat (Kristel) zo bereidwillig waren om de verloren schapen te gaan ophalen.
-de cadetten en scholieren tijdens hun zoektocht ook kennismaakten met de runderen die de heide kort grazen.
-sommigen toen bijzonder hard konden lopen...
-Bart Schouten opmerkte dat de cadetten en scholieren weer een ervaring rijker zijn !

-Senne Braeken de 1000 m te Hilvarenbeek won... op loopschoenen van Marte.
-deze schoenen voor hem wel drie maten te groot zijn.
-bij een spel op training de schoenen per ongeluk verwisseld werden.
-Marte al een paar keer van te kleine schoenen geklaagd had...

-HEAK samen met HE-Running al meerdere weken een aantal start-to-runners (0-5 km) en meer-gevorderden (10-15km) begeleidt in kader van het loopproject 'Dwars door Hasselt' van het Belang van Limburg.
-volgende HEAK-ers vrijwillig deze begeleiding op zich namen : Peter, Ricky, Carmine, Dominiek en Bert.

-we op de scholenveldlopen weer hoge ogen gooiden.
-in Hechtel de medailles en puike prestaties ons om de oren vlogen.
-Leon, Romain, Bob, Ricky, Karel en Dominiek de scholenveldloop te Hechtel in goede banen hielpen leiden.
-we hen daarvoor bedanken !
-onze hoofdtrainer Peter aanwezig was om de HEAK-jeugd te motiveren en aan te moedigen
- ook trainster Cindy luidkeels onze jeugd aanmoedigde (dit kunnen we toch niet vergeten te vermelden !!)

woensdag 1 oktober 2008

Trainingskamp cadetten, scholieren en junioren Heak

Afgelopen weekend sloten de cadetten, scholieren en junioren van Heak het "meer dan geslaagde" zomerseizoen af en namen met een pracht van een trainingskamp een eerste aanzet richting winterseizoen.
Arne, Brent, Tom, Wouter, Glenn, Yannick, Janne, Jane, Jolijn, Goele, Kaat, Esther, Aria, Melanie, Gitte, Hanne, Linde en Loes gaven, niet alleen tijdens de trainingen, maar ook tijdens het zwemmen, de teambuilding, het ijsje eten, het "zelf koken", "zelf poetsen", etc... het beste van zichzelf.
Trainers Ruben en Gert (voortrekkers van dienst), bijgestaan door Peter en Cindy ontvingen na het kamp een briefje met de commentaar van onze jeugd.
Lees misschien zelf maar wat onze jeugd er van dacht. (zie onderaan).
Aan Ruben, Gert en Cindy mag ik zeggen; "chapeau, knap werk".
Aan onze aanwezige jeugd wil ik meegeven dat ze "een te gekke bende zijn waar het een plezier is om mee samen te werken".

Op naar het winterseizoen.
Peter


klik om te vergroten