vrijdag 6 juni 2014

Stratenloop Werkendam (NL) (04/06)

Werkendam, vanaf de zijlijn.

Woensdag 4 juni, vier atleten schrijven zich in voor een stratenloop in het plaatsje Werkendam, “eventjes” boven Breda.
Naar Nederlandse gewoonte is alles prima geregeld.  Daar nemen ze zelfs “lopen tussen de druppels door” letterlijk voor waar.
Om 20u zou het startschot voor de 7de “Van der straaterloop Werkendam” gegeven worden; ware het niet dat de hemelsluizen even voor tijd besloten om hun voorraad over deze kleine gemeenschap uit te gieten.
Gelukkig, buienradar.nl voorspelde een droge periode, dus start een kwartiertje verzet. (Daar komt dus het Brabants kwartiertje vanaf!).
20u15, met een klik van de revolver (Nat kruit maakt minder lawaai...) werd de enthousiaste massa in beweging gezet.  Vanaf de eerste meter testte onze eigen Yannick Michiels de concurrentie.
Dries Deckx had zich “laten rollen” waardoor hij vanop de vierde rij meteen met een inhaalbeweging zich een weg naar voor moest banen.  Siebe en Maya Corstjens, naarstig met de ellenbogen zwaaiend,  baanden zich gestaag een weg naar de eerste rangen.
3 plaatselijke ronden van 1,65km, samen goed voor 5km, moesten worden afgelegd. Tussen een grote massa in de smalle straten van een Nederlandse woonwijk is dat geen sinecure.
Het werd een mooie wedstrijd waar er snoeihard werd gelopen. Dat bewijzen de tijden van de eerste finalisten, waaronder Yannick, goed voor een prachtige en hardbevochten derde plaats in niet meer dan 14min52sec.
Dries rondde de 5km af in 17min37sec, goed voor een tweede plaats in zijn categorie. Siebe werd in diezelfde categorie mooi 6de in een tijd van 19min56sec.
En Maya had misschien een off-day maar dat hebben ze daar in Holland niet geweten. In de haar bekende vechtersstijl werd ze toch maar 1ste in een tijd van 21min45sec. Hiermee liet ze nummer twee en drie, elk minstens 2 jaar ouder, achter zich. Wat had dat gegeven wanneer ze in vorm had gezeten?